mandag 8. juni 2009

Kunst i gammelt vindu
Kunstneren Gao Xiang tilbragte en del av sommeren 2005 på Lista fyr. Jeg som turistvert fikk god kontakt med kunstneren, og vi ble venner. Hans verker ble stilt ut på Galleri Lista fyr. Han malte blant annet hester, og jeg red en dag opp til fyret barbak, og gav ham litt mer inspirasjon.
Dette satte han stor pris på, og ville gjerne male meg en hilsen. Jeg gikk i løa mi og fant et gammelt vindu, som han preget med sin kunst. Spesielt til meg. :)
Foto ville han ikke motta som takk, for det var ikke like unikt som kunst. Gav ham derimot en symbolsk takk på 500 kroner. Broren min fikk høre av Xiang noen dager senere at han brukte å selge bildene sine for over 100 ganger mer. Stakk litt i samvittigheten, men hva gjør man vel ikke for venner..?
Den blå og hvite hesten henger i spisestua mi. Vakkert innrammet i et gammelt vindu.

2 kommentarer:

  1. Så kjekt du vil følge bloggen min!

    Og her var det mange interessante ting:) Legger deg til lista mi...så jeg kan titte innom deg:)

    Klem.Cec.

    SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails