torsdag 23. juli 2009

Syrlig og søtt - med litt sprøtt


Sommerlig smak på sitt beste. :) Ripspai - eller hva man skal kalle det. Bunn lik oppskrift til fyrstekake - akkurat som den herlige rabarbrapaien a la bestemor. Ripsebærene på toppen, med strø av sukker. Det som er så deilig med denne paien, i likhet med rabarbrapaien er det syrlige ved siden av den søte isen - og den sprø kanten av paien. Herlig sammensetning!


I en kommentar til innlegget om bestemors rabarbrapai ble det spurt etter oppskriften. Og så klart deler jeg den:

Bunn (lik fyrstekake):

250 g mel
150 g margarin
150 g sukker
1 egg
2 ts bakepulver

Egg og sukker vispes. Tilsett til smeltede smøret, melet og bakepulver

Strø på rips (eller andre bær), og litt sukker.

I ovnen. Og --- nyt!
Helst med vaniljeis!


Nå skal herligheten nytes! Begge jentene i seng, og kvelden for meg selv. Mmm!


7 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskrift! Ha en fin kveld!
    klem

    SvarSlett
  2. Så flott blogg du har! Liker veldig godt hvordan du lager en helhet av interiør, hage, gård, banrn og hverdagsliv. Jeg kommer helt sikker tilbake hit!

    SvarSlett
  3. Mmmmm det så godt ut. Skal jeg jammen prøve. Her er de første ripsene akkurat blitt modne, prøvesmakte i går:-)

    klem

    SvarSlett
  4. Mmmmm,
    den kaken så kjempegod ut ;o)
    kjekt å variere innhold i slike paier, alt etter årstid!
    Tusen takk for hyggelig hilsen hos meg ;o)
    Klem J.

    SvarSlett
  5. Denne skal definitivt prøves! Allerede i morgen faktisk, siden jeg har hagen full av bær og venter koselig gjestebesøk. Men du, mulig jeg er litt vel amatør nå, men 'inn i ovnen' skrev du - hvor mange grader og cirka hvor lenge?

    Venter spent! :)

    Forresten, veldig fin blogg du har! Nå er du i Google Reader'n min, så her skal det leses!

    SvarSlett
  6. Ååå, så deilig!!
    Vi har masser av rips nå og gjett om de skal få prøvd seg på en pai som denne!! Vet du om den kan fryses også?

    SvarSlett
  7. Denne må jeg prøve meg på. Det hørtes så godt ut! Takk for at du deler oppskriften.

    SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails