onsdag 4. november 2009

Altfor tidlig jul...Jeg synes det er litt leit at jula får sitt inntog så tidlig. Jula starter allerede tidlig i oktober. Julemarsipan, kakemenn, pepperkaker og julebrus har vært i butikkene lenge.
I ungdomstida mi var jeg beinhard på at jeg ikke skulle smake slikt før 1. desember. Siden har jeg tøyd meg til bursdagen min. I år tenker jeg også å fylle 24 før jeg smaker julevarer.
Også i blogglandia har julen skridet fram for lenge siden. Bloggrollene oser av jul. Jul. Jul. Og flere nettbutikker har fått inn julevarene.
Julestemningen og julefølelsen mister litt av sjarmen og varmen når den blir oppbrukt lenge før jula er her. Klart jula er koselig. Og for meg med et kjærlighetsbudskap bak. Jeg elsker jul. Jeg prøver bare å vente med å slippe julefølelsene ut til den er her!Det skal ikke blogges mer om jul fra min kant før desember nærmer seg litt mer. Og julebrus og mandariner skal ikke inntas før etter fredag den 13. Så langt kan jeg strekke meg, og lenger klarer jeg ikke å holde meg. Det er et nokså stort press, må vite.

Bildene er en liten hyllest til vaskekona på Gimlekollen Mediehøgskolen - 04/06.God november!


10 kommentarer:

 1. Jeg er så enig med deg...vi kan fort bli lei om vi begynner for tidlig. Men kjenner at jeg blir fristet etterhvert som juleinnleggene skrider frem. Har planer om å lage litt julepynt i neste uke, da kommer det vel snikende hos meg og...

  Velig koselig blogg du har:) Klem

  SvarSlett
 2. Koselig blogginnlegg med flotte bilder, selvom jeg er helt enig med deg at julen starter litt for tidlig, selvom den er veldig koselig :) Ønsker deg en flott dag uten julemarsipan. Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 3. Hei hei:) Jeg er forsåvidt enig med deg, men samtidig ser jeg at ukene går så fort, at jeg tillater meg selv å begynne tidligere i år. De siste årene har jeg vært streng, ikke smakt "juleting" før desember. Men spesielt i fjor synes jeg desember bare fløy, og da den var over hadde jeg ikke fått juledosen min i det hele tatt! Så i år leser jeg juleblader, planlegger og koser meg, spiser mandariner, har såvidt smakt julemarsipanen også, men den venter jeg med til desember. Jeg synes jul i november er ok, men ikke i desember. Er forøvrig enig i at det blir mye jul på bloggene om dagen.. Ønsker deg en fin kveld! klem fra silje.

  SvarSlett
 4. Ikke i oktober skulle det selvfølgelig være:) jul i desember vil vi jo ha:)

  SvarSlett
 5. Så enig,så enig!
  Altfor tidlig med jul,men det er mange som presenterer så mye lekkert at man kan ikke la være å like det!

  Fortsatt god novemberuke!

  SvarSlett
 6. Jeg er veldig enig med deg, at julen starter for tidelig i butikkene, der det egntlig bare oser av kjøpepress, og gavemas...MEN her på bloggene liker jeg å lese....;)for her i blogglandia synes jeg det heller er en større vinkling på hva folk gleder seg til, tradisjonsprat og kakebaking...og det siste liker jo en kakemons for meg godt, hehe. MEN er helt enig, og støtter deg helt på den at julen starter igrunn bare tideligere tidligere for hvert år....og det er trist....når den varer helt til påske...hehe;)men det er vel bare i sangen den gjør det, jeg håper ingen har juletre helt til påske:)

  SvarSlett
 7. Det der var veldig rotete skrevet, ingen korekturlesing der gett;)beklager den, men regner med at du med litt godvilje;)skjønner hva jeg mener og skriver;)klemmer monja

  SvarSlett
 8. Hei.
  Jeg er enig med deg, det skrives om alt for mye jul her inne. Men må vel bare innse at vi er forskjellige, og så får vi heller hoppe over juleinnslag om vi ikke liker det.
  Blir ikke noe juleblogging fra meg ennå iallefall. Men klart en blir påvirket, enkelte butikker er da fullt julepyntet allerede.
  Selv er jeg sånn at det blir pyntet til advent, men bare advent-ting, som lys og stjerne, og utelysen kommer på da.
  Selve julepyntingen med nisser og greier kommer faktisk ikke ned fra loftet før lillejulaften. En god uke med julestæsj holder for meg. Men som sagt, vi er da forskjellige.
  Ha en fortreffelig kveld.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 9. Hei hei. Jeg er egentlig veldig enig med deg i at jula begynnes på litt for tidlig rundt om i butikkene med julegodt og lignende... Men jeg for min del syns det er greit å begynne å planlegge jula allerede i oktober/november. Ikke med pynting og slikt, men med innkjøp av gaver og julevask og slikt. Og ikke minst begynne å planlegge hvor man skal være på den store dagen. Med mine- dine og våre barn så må det tenkes på litt tidlig. Skal alt utsettes til desember (som jeg har hatt en tendens til) Så blir det lett så hetisk (og dyrt om alle gavene skal jkøpes på ei lønning) at litt av kosen forsvinner. Så jeg velger heller å begynne litt tidlig å ta meg god tid til å kose meg med alt, og heller ha jul litt lengre, enn å utsette det får å få tid lit alt i julemånden. Og så er jeg heller sånn at når jula er ferdig og vi har kommet over nyttår så har jeg ikke behov får mer jul og pakker jula bort kanskje litt tidlig.

  Men vi er ike alle like og det er jo bare bra. :-) Sender deg en god klem fra meg og ønsker deg og dine en fin torsdag.

  SvarSlett
 10. Jeg er på mange måter enige med dere. Klart jeg har tenkt på julegaver og planlagt jula. Og jeg koser meg med juleinnlegg på bloggene - skal ikke legge skjul på det.
  Kanskje skulle dette innlegget kommet for en måned siden. Da hadde det vært litt mer aktuelt. For nå er det jo snart "lov" med jul. Også fra min side!

  ha en god dag alle lesere! :)

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails