mandag 7. desember 2009

Ikke bare, bare... ...å lage pepperkakehus! Jeg har aldri bakt pepperkakehus. Og det har jeg fremdeles ikke. Dette et et alminnelig kjøpe-pepperkakehus. Som att på til var knekt og knust i esken. Motet forsvant ganske fort. Det skal være sagt at målet mitt ikke var å brilliere med et slående vakkert pepperkakehus. Men jeg hadde jo i det minste håpet på at jeg kunne blogge det uten å rødme.

Det halvhjertede forsøket på å lage et pepperkakehus begynte. Jeg hadde ikke engang bry til å smelte sukker for å lime sammen herligheten. Jeg tok limpistolen. Først som sist. Først limte jeg sammen de knekte vegger og tak. Deretter satte jeg sammen huset etter beste evne. Huset stod i alle fall. Melisen ble blandet altfor bløt. Og minnet mest om snøen slik den pleier å være her på Lista. Den rant rett av taket.
Men tross alt gjorde jeg jo alt dette for at storegull skulle få et pepperkakehus å pynte. Og pynte fikk hun. En i munnen. En på taket. Og hun ble riktig så fornøyd med pyntingen.

Da pappaen kom hjem senere på dagen ble han møtt av en kry jente i døra, som pekte på et fint pyntet pepperkakehus. Men med et smil om munnen, kunngjorde hun at: "Mamma er ikke noe flink til å bygge pepperkakehus, pappa..."
Så sant, så sant...

10 kommentarer:

 1. Slik kan det gå ;). Klok av skade, bruker jeg å sjekke pepperkakehuset i kassa når jeg betaler. De siste årene har jeg også kjøpt ferdig, men i år har jeg bakt. Altså - jeg åpner det for å se om det er helt - for som du sier, ganske ofte er det nemlig knust - og da bytter jeg. Limpistol er også et genialt tips, men det har du allerede forstått leser jeg ;).

  SvarSlett
 2. Dette var et hus med sjarm og personlighet, Cecilie. Ingen grunn til å rødme, annet enn av iver. Og det er jo uansett pyntingen som er stas, både å utføre og å spise ;-)
  Et tips mot rennende melisglasur er å bruke eggehvite som væske i glasuren, og dessuten tilsette et par dråper eddik, for da stivner den ekstra raskt.
  Ønsker deg ei flott desemberuke!

  SvarSlett
 3. hahahaha:)neida, godt det ikke bare er jeg,som sliter med dette:)men synes da det ser bloggbart ut:)Min ene yttervegg var også delt i tre biter, sånt hjelper ikke akkuart på motet, hehe, men tror det er en uskreven regel,eller noe, får synes alltid at det er noe som er ødelagt i dem eskene....har en høne å plukke med produsenten;)hehe, ha en flott mandag:)klemmer

  SvarSlett
 4. Takk, fikk meg en god latter naa! Det er vel akkurat saann jeg har sett det for meg at vaar pepperkakehus-baking kommer til aa foregaa... :)
  Takk for titten!
  Jeg lover aa legge ut bilde av vaart hus, uansett hvordan det ser ut! :)

  SvarSlett
 5. Det var en morsom historie! Man lærer av sine feil:) Synes det er fint at du legger ut sånne historier også! Alt skal ikke være perfekt til enhver tid:) Min far og jeg har prosjekt hvert år og konstruere eget pepperkakehus, er ikke alltid det blir så flott heller...hehe! Skal nok legge ut vårt jeg også..uansett resultat

  Ha en fin mandag! Klem

  SvarSlett
 6. Herlig!
  Hovedsaken er at jenta ble fornøyd!Så får man heller lære av de feilene man gjør!

  SvarSlett
 7. Enig med Heidis hvite perle - godt å høre histrier som ikke er helt perfekte. Man kan jo av og til få litt pretasjonsangst av å lese for mange blogger:-)

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 8. hihi så hærlig innlegg. utrolig skjønt at noen legger ut sannheten og at alt ikke alltid til enhver tid er perfekt. Satt og trakk på smilebåndet og tenkte med meg selv at det må ha vært så kejkt for prinsessen din tross alt. og det med snøen som minnet om den bløte snøen var jo bare så morsomt å lese om, hihi... hærlig rett å slett! klem fra Monica

  SvarSlett
 9. Vesla fikk ihvertfall pyntet huset :) Kan tenke det var stas :) Vi har trent i noen år.. så det blir bedre.... :)

  SvarSlett
 10. Nå sitter jeg her å ler for meg selv... He he... Likte den melisen. Fikk liksom litt julestemning. ;-) Det er slettest ikke bare bare med pepperkakehus.

  Klem.

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails