søndag 3. januar 2010

Sikre bloggbilderÅ publisere egne bilder på bloggen kan være litt skummelt. Mange kan se bildene, og mange kan misbruke dem. Når jeg legger ut bilder av barna, prøver jeg å være bevisst på å ikke vise ansiktet deres. I så fall er det på en eller annen måte kuttet, slik at det er vanskelig å misbruke bildet. Selvsagt kan det komme unntak... Men jeg prøver å holde meg innenfor en viss grense, og det er ofte ikke lett å finne denne balansen. (Og det er alltid fristende å vise mer..!) 

Nå har jeg gjort litt for å sikre bildene på bloggen. Det er ikke lenger mulig å høyreklikke på bildene, for så å lagre. Det skal heller ikke gå an å klikke bildene store, for så å lagre (men dette har jeg ikke fått helt til enda...). Det er ikke helt idiotsikkert, så jeg har laget meg en liten logo. Kanskje kommer det bilder av barnas ansikt, men da vil logoen ligge over hele bildet.

Tips til å sikre bildene litt bedre finner du her, på bloggen til Anette. Hun tar opp en veldig viktig sak!

Tenker du over å sikre bildene dine? Har du en balansegang i hvor private bloggens foto skal være? Eller har det ikke noe betydning?


14 kommentarer:

 1. Så fin logo! Jeg klarer ikke lage slik logo på bildene jeg! Hvordan gjør du det? :)
  Ha en fortsatt fin kveld.

  Klem Heidi

  SvarSlett
 2. Hei

  Hvordan fikk du til å legge inn en innstilling som hindrer høyreklikk?


  Klem
  Siv Beate

  SvarSlett
 3. Veldig viktig det du tar opp der. Som du sikkert vet, har ikke jeg vært den som har vært striks på det og vise bilder av barna. Velger og tro det beste, men vet jo at det finnes mye rart der ute, og at det er dumt å være for godtroende og naiv...men har tenkt å begynne å sikre bildene mine, slik at de ikke kan høyreklikkes, vet det ikke er idiotsikkert, som du sier, men det hjelper kanksje litt....???uff, hadde alle bare vært greie og snille, så hadde det jo ikke vært noe problem....men ikke lett det der. Tenker stadig på det, og spør meg selv om det jge gjør er rett...men, har bank i bordet enda ikke opplevd noe ubehagelig...men det kan jo brått skje....klemmer til deg:)

  SvarSlett
 4. Hei, dette har jeg tenkt en del på, men ikke fått til å gjøre slik som du har gjort. Har du en oppskrift?
  Jeg har gått litt frem og tilbake når det gjelder å vise bilder av barna. Først bestemte jeg meg for å ikke vise dem, men som du sier, man blir jo så fristet til å vise dem frem også da. Ikke lett!
  Og hvordan lager du en signatur på alle bildene? (Kjempefin den du har forresten!)
  Ha en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 5. Veldig fornuftig det du sier.. Jeg har tenkt mye på det selv. Jeg bryr meg ikke så mye om noen kopierer et bilde av en kopp, eller en lampe, men barna mine vil jeg ha i fred.. :) Hvordan gjør du det når du hindrer andre i å høyreklikke og lagre?

  Madeleine

  SvarSlett
 6. Eg tok i mot tips hos Anettes hus, og har også lagt til denne widgeten. Men fekk ikkje til å hindre å kunne forstørre bilda? Så dette treng eg også hjelp til! Fin logo, kjenner det på same måte angåande borna i huset. Men har lagt ut nokre bilder av dei før jul.

  Ha ei flott januarveke!

  Klem Elin :)

  SvarSlett
 7. Det var flott, jeg synes det er veldig hyggelig at det blir lagt ut så flotte bilder så mitt øye kan skue, derfor er det fint at du har funnet ut hvordan andre ikke kan stjele bildene dine.
  Takk for titten :=)

  SvarSlett
 8. Hei!

  Som flere sier - det er et viktig tema du tar opp.

  Om det tekniske vil jeg bare tipse deg om at det går like godt an å kopiere bildene ved å klikke og holde nede museknappen - og dra bildet til skrivebordet... Bare prøv selv.

  Jeg reduserer alltid størrelsen på bildene jeg legger ut slik at det er en maksgrense for hvor store de blir til visning/nedlastet.

  NB! Bildet ditt i dette innlegget er fortsatt høyoppløselig (maks kvalitet/størrelse).

  Å legge på logo/vannmerke er lurt. Det burde vi kanskje gjøre alle sammen...

  Vennlig hilsen Irén

  SvarSlett
 9. Ville bare si at jeg får fortsatt til å høgreklikke lagre bildene dine ( ikke d at jeg gjor d for noen annent en at jeg var nyskjerrig på om d virker før jeg prøver meg på noe slikt selv)

  SvarSlett
 10. Det går an å høyreklikke og lagre hvis du klikker bildet større ja... Men jeg har ikke fått til at man ikke kan klikke det større.. Denne måten er på ingen måter idiotsikker... Men det gir kanskje et tydlige signal om at man ikke ønsker stjeling av bilder....

  SvarSlett
 11. d jeg mente var at jeg får til å høyreklikke uten å lage de større men i innlegget. Tenkte jg skulle bare sifra.

  SvarSlett
 12. Jeg er så glad for at flere tar opp dette. Har lest dette både på anetteshus.com og hos Jorid i noepahjertet.com.
  Jeg har selv klart å legge til html koden slik at man ikke kan høyreklikke på bildene.
  Men..jeg sliter fortsatt m å kunne slette muligheten til å få bildet større - så alle de bildene kan fortsatt stjeles/lånes. Virker spm vi sliter m det samme. Har du noen ideer ?
  Hvis jeg klarer det kan jeg jo komme tilbake med min "oppskrift" til deg.
  Ha en fortsatt fin mandag!
  klem Vibeke

  SvarSlett
 13. Hei hei kjære deg. Takk for sist. Ja, jeg opplevde jo noe ekkelt og ble i tenkeboksen en stund. Nå føler jeg at jeg tenker mer bevist på ting og legger bildene ut deretter. Har tenkt igjennom mye også. VIL RETTE EN STOR TAKK TIL DEG FOR KOSELIGE MAILER Cecilie. Koselig at du brydde deg, det varmer når man egentlig ikke kjenner hverandre, men likevel har blitt litt kjent her i denne fine blogglia. Takk igjen. Du var med på at jeg startet igjen. Ønsker deg en go uke. Blir fasinert av deg og livet ditt. Kunne gjerne blitt naboen din, he,he. STOR KLEM FRA MEG .

  SvarSlett
 14. Hei. Jeg slenger meg på i diskusjonen. Dette er et viktig tema. Jeg er som du, i blåe halvkule, er veldig forsiktig med hva jeg legger ut. Det nytter ikke å være godtroende når det gjelder å publisere til nett - det blir tilgjengelig for alle - på godt og vondt. Har en politivenn som har mange grelle eksempler på misbruk - av helt uskyldige bilder.

  Jeg har også lagt til widget'en for litt siden. I tillegg legger jeg aldri ut bilder større enn 640 pixler bredde. Da kan de ikke brukes til stort.

  Hvis noen lurer på hvordan de kan forminske bildene sine - er den aller enkleste måten å
  1) markere det/dem i fillista di
  2) høyre klikke
  3) velge Send til Epostmottaker (ikke for å sende, altså - bare les videre)
  4) så kommer det spørsmål om å forminske, og du svarer Ja
  5) når så epostmeldingen automatisk dukker opp, er bildene lagt til som små vedlegg.
  marker alle (ctrl + a) kopier og lim inn i ei anna mappe enn der originalbildene ligger - for de har foreløpig samme navn som storefilene)

  Jeg synes det er herlig å se alle de skjønne ungene rundt om på bloggene, men mitt beste råd er å holde privatlivet privat på fotofronten. Og heller dele ord og tanker.

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails