lørdag 6. februar 2010

BekymringsløsJeg har tenkt mange ganger at jeg ville likt å vite hva de små tenker. Hva surrer rundt oppi et 10 måneder gammelt hode? Eller et snart-to-og-ett-halvt-år-gammelt hode? En ting som er nokså sikkert er at de er ganske så bekymringsløse. For dem er verden liten og uproblematisk.
Selvsagt tynger det sikkert et lite hjerte veldig hvis mamma snur dem ryggen, hvis middagsglasset kommer på bordet fem minutter for sent. eller når bæsjen virkelig er ubehagelig å ha i bleia. De har vel sine bekymringer...
Jeg husker foreldrene mine sa da jeg var mindre, at jeg var heldig som var liten og uten bekymringer. Da gledet jeg meg så jeg knapt kunne vente til å bli stor og få regninger. Nå skjønner jeg jo hva de mente. Og hvis jeg nå kunne velge, ville jeg helst vært i de små sine sko.Nå skal jeg prøve å nyte dagen og prøve å bli like bekymringsløs som denne søte jenta som sluknet på sofaen etter mye lek ute i snøen.
Lørdagshilsen fra en trøtt tobarnsmor.

12 kommentarer:

 1. Så NYDELIGE bilder! Tankene dine har jeg også hatt mange ganger. Håper du og dine får en fin helg videre. Klem Heidi

  SvarSlett
 2. Jeg tenker ofte det samme - den som bare kunne vært liten og bekymringsløs. Men på samme måte som deg husker jeg at jeg som liten så på voksenlivet som fantastisk spennende! Jeg var ikke blant dem som ville være ung og fri så lenge som mulig. Jeg kunne nok vært gift og hatt barn allerede som 18-åring:) Men måtte jo finne den perfekte mann først:) Så jeg ble 25 før jeg giftet meg, og fikk første barn da jeg var 26:)
  Nå tenker jeg noen ganger tilbake til mitt frie og bekymringsløse liv...
  Men jeg ville aldri byttet det ut med livet mitt i dag!
  For vi har nok lett for å glemme at selv som barn og tenåring så har livet sine store og små problemer. Som voksne ser vi kanskje på disse som bagateller, men om man er femten år så kan en krangel med besteveninnen eller en håpløs forelskelse faktisk virke som et verdensproblem!
  Og jeg tror så gjerne at en to-åring også kan synes livet er blodig urettferdig!

  Er visst i det filosofiske hjørnet en lørdagsettermiddag:)
  Og jeg føler meg også som en skikkelig sliten to
  -barns mamma i dag...

  Håper du får energien tilbake!

  Var forresten veldig fine bilder i innlegget ditt!
  Klem fra Marta

  SvarSlett
 3. Vakre bilder og nydelig skrevet!! Har tenkt tanken mange ganger selv :) Kunne tenkt meg å være liten og bekymringsløs noen ganger.. kanskje akkurat nå, bare krøpet opp i senga og sovet litt som dine søte små. Ha en fin helg videre. Klem

  SvarSlett
 4. Ja, du er ikke alene om det der nei, som lita ville jeg være stor og som stor savner jeg å være lita! <3

  SvarSlett
 5. Nydelig bilder! Ja, livet virkelig er perfekt når vi er først født og for hvert år setter realitet inne og livet blir aldri like herlig som det var når vi var så liten..dessverre..men jeg tro vi er heldig som kan oppleve litt av den bekymringsløs og uskyldig livs kvalitet gjennom barn..
  Ha en koselig lørdags kveld- klem fra gjengen i skogen :-)

  SvarSlett
 6. Så skjønne jenter, og så utrolig sant det du skriver! Nå skal to av mine bekymringsløse legge seg, mens en venter spent på grand prix ....
  Ha en deilig lørdagskveld
  HIlde

  SvarSlett
 7. Nydelige blider. Og flott skrevet. Det er nok ulike bekymringer i ulike faser i livet ja. Og de bekymringene vi har nå er kanskje små om 10-20 år når vi er i en ny fase i livet. Veien lages mens vi går og jeg er takknemelig for at vi ikke hvet hva fremtiden bringer.

  Ha en fin lørdag. Og ps: det ligger en Award til deg hos meg hvis du vil.

  Klem.

  SvarSlett
 8. Den tanken har jeg tenkt maaange ganger :) Jeg trekker tilbake mesteparten av det jeg var "irritert" på at mamma sa. Som ett eksempel pleide hun og si ( når jeg var 13år og lå hengslengt på soffan og så på TV mens hun gjorde rent OG jeg ba om noe og drikke ... ) Mamma sa; "dette er ikke noe hotell heller !!??!"

  Nå forstår jeg det såååå godt!
  Snille mamma som har vasket sååå mange maskiner med tøy, laget så mye mat,alltid hadde huset rent, osv osv.

  Og ikke få mat på flekken blir plutselig en bagatell når man blir stor!:)
  Hærlige er de som verden raser som for eks her istad , når storebroren måtte bade etter barne TV...

  Ha en fin lørdag!
  Klem

  SvarSlett
 9. Vakre, bekymringsløse bilder ♥
  Er så nydelig å se på små barn sove, man skulle ønske de noengang slapp å bli voksne å møte all verdens bekymringer og press... bare være små og uskyldige for allid.. :)

  Kose deg på lørdagskvelden da:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 10. For en koselig innlegg du har laget.. Og flott skrevet.. Tror alle mødre kjenner seg godt igjen her.. Søt liten jente du har:)

  God helg til deg og dine:)
  KLem

  SvarSlett
 11. Så herlige bilder, barn er vel bare skjønne når de sover :) Fortsatt god helg. Klemmer fra Elin

  SvarSlett
 12. Utrolig fine bilder! Har tenkt på det mange ganger før.... Skulle gitt mye for å kunne lese tankene dems bare for en dag=)

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails