lørdag 31. juli 2010

Halte - Per ღ

 


En lokal bonde kom på forsommeren med et stakkarslig lam. Et lite værlam som var født med bare tre og et halvt bein. Siden vi flasket kopplam fra før, tok vi imot med glede.
Den hjelpesløse ble passelig kalt for Halte - Per. Bortskjemt som han ble, måtte matmor holde ham i fanget mens han fikk flaske i flere uker. Gangen gikk bra etter hvert, og han holdt følge med de to andre på jordet.
Selvsagt ble Halte - Per barnas favoritt. Han løp ikke avsted, og var utrolig kosete og glad i mat.
Fremdeles er Halte - Per så tam som det går an å bli for et lam. Et riktig kosedyr.
Jentene, og matmor, har hatt mye glede av den vesle krabaten.
Lammet har fulgt etter oss i hagen, lekehytta og er ofte med til postkassa for å hente avisa.
.Grunnen til at dette innlegget er dedikert til Halte - Per, er at han drar til de evige beitemarker i morgen.
Da får vi hjemmebesøk av en slakter. Jentene er inneforstått med at lammene skal spises.
Takk for alt, Halte - Per. Hils Piggy og ungene.


7 kommentarer:

 1. Åååå, *sukk*, jeg satt her så varm om hjertet å leste, også kom slutten, noe overraskende og slo meg i magen! :( Dette er nok grunnen til at jeg ikke klarer å ta over gården til min kjære, kommer bare til å hope seg opp med dyr som jeg nekter å slakte, blir ikke butikk av sikt! hjelper nok å vokse opp på gård, det gjorde dessverre ikke jeg! Håpe det går greit med barna!

  SvarSlett
 2. Stakkars Halte-Per, Godt han fikk et fint liv,den stunda det varte. Er nesten som Datt eg da, selv om eg vokste opp på gård! Savner de enda, barndommens kosedyr.

  Ha ein fin sommer videre! Her regner det! endelig. Klem,

  SvarSlett
 3. Hei på deg ! :)

  Jeg blir alltid så smilene av og lese innleggene dine. Jeg drømmer tilbake til barndommen og drømmen om og få vokse opp på gård og iblandt alle dyrene. Jeg kunne ønske jeg fortsatt var liten og jeg kunne spurt mamma om og sende meg med fly til dere for og tilbringe sommeren hos dere ... :) Det er så iddylisk! Helt til slutten på dette innlgget selfølgelig. Dette er gårdens liv. Avle opp for så og bli mat. Det er naturens gang og slik det skal være. MEN, så forferdelig trist og jeg får klump i magen! Jeg trur vel man vender seg til det meste og dette hadde ikke hvert hinder for og fått min egen gård. Men lille Halte Per kan gjerne komme med fly hit til Fredrikstad ???? Og leve livets glade beiter her sørpå og få kos så mye han vil :)

  Robbin sier ;"ntåååh mamma se så nydelig!" til dyrene deres.

  Kos dere med gårdsdriften på godt og vondt!

  Klem

  SvarSlett
 4. For en kjekk liten vær :)
  Det er trist når man må skilles med gode venner.
  Og siden det virker som om Halte-Per nesten har vært som en hund blir det kansje ekstra ille å skilles fra han?

  SvarSlett
 5. åhh- fikk lyst til å adoptere han- vi trenger en plenklipper her;) Sukk- jeg skjønner jo at det er sånn det fungerer- men litt trist er det- særlig med den historien bak..nei - når man ser de skjønne små lammene så er det ille å tenke på at de skal slaktes- samtidig som det er så godt med lammelår- og pinnekjøtt. Det viktigste er vel at dyra har et godt liv før slaktetiden kommer;)

  SvarSlett
 6. Lam er så søte :) Men fårikål er også VELDIG godt :) Syns det er bra at ungene først som sist får vite om hvor maten FAKTISK kommer fra... vi lærte det tidlig vi også, og det har jeg veldig glede av nå! Dessuten er det myyye bedre å spise mat man vet man kan ha god samvittighet over når man koser seg med! Og Halte-Per ser jo ut til å hatt ett aldeles fantastisk liv :D

  SvarSlett
 7. Uffameg, haha, maatte smile litt og felle ei taare for HaltePer...
  RIP!

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails