tirsdag 7. juli 2009

Å skape en barndom


Jeg tenker av og til for meg selv at jeg er litt utenfor omverdenen når jeg ikke har vært utenfor min egen hage på to dager. Når alle jeg kjenner skal jobbe skift i helgen. Når ingen er hjemmeværende på formiddagene. Når jeg ikke lenger henger med i samtaler om arbeidsliv og jobb. Og når jeg tror det er fredag på en mandag.
Jeg henger ikke med i datoer lenger. Dagene er de samme. Nokså rutinefylte for å få to småbarns behov til å gå sammen.
Det tar en time å komme seg ut av døren. Begges mager skal være fulle, begges bleier skal være tomme, og stellebagen skal inneholde det den trenger for å unngå katastofe når vi farter rundt i tilfelle ulykke.
Det er selvsagt travelt til tider med to små. Ei i begynnelsen av trassalderen, og en liten baby som bare henger med og krever sitt.

Men jeg elsker å være mamma! Elsker å være hjemme! Det er koselig strev. Og det gjør meg ingenting å være utenfor arbeidsliv.
Jeg er heldig som kan være hjemme med barna nå og enda lenge til. Jeg er glad for at jeg får prege dem, og ikke barnehagen. Å være hjemme med barna gir meg en helt unik og fantastisk mulighet til å skape en barndom for mine to små jenter! Det å få lage og forme en hel barndom er jammen ikke småtterier!3 kommentarer:

 1. Hei! Det er første gang jeg er innom bloggen din, så koselig den er! Og jeg er så enig så enig i det du skriver.. Det stikker alltid litt i hjertet mitt når jeg leser slikt. Skulle gjerne vært hjemme med ungene selv, men har heldigvis mulighet til å ha dem hjemme noen dager selv om de går i barnehage. Og det tror jeg fungerer fint for både store og små. Men jeg er helt enig, det er VI som skal forme barna våre, ikke barnehagen. Ser at vi har akkurat lik aldersforskjell på barna våre. Så du kjeder deg vel ikke om dagen du heller:) Fortsatt god sommer! klem fra silje.

  SvarSlett
 2. Min toåring går heller ikke i barnehage, men nå tror jeg han skal gå noen dager til høsten, men det blir ikke full tid, det er jo der ungene er, og når det kommer hjem fra barnehagen er det vanskelig å få til leketreff..jeg synes det er greit å sende han i barnehage når han kan snakke og si i fra om sine behov, hadde syntes det var verre med en ettåring;)
  Tror nok det er mange som egentlig vil ha ungene hjemme litt lengre;)

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg fant denne siden helt tilfeldig, etter å ha blitt nysgjerrig på overskriften din, som var linket fra en annen blogg.
  Dette var riktig fint skrevet og veldig gjenkjennelig!
  Det ville vært rekord her, hvis jeg klarte å komme ut med to små på bare en time, så jeg synes du er flink! Veldig søtt bilde av dine to, forresten!

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails