fredag 2. oktober 2009

Første møte med alpakka


I formiddag fikk vi vårt første møte med alpakka. Hilde på Farbrot har nettopp fått alpakka fra samme oppdretter som jeg skal få dyr fra. Og vi måtte selvsagt hilse på. Hun har Sørlandets første alpakkagård. Vi blir en god nummer to.

Alpakkaene er facinerende dyr. En blanding mellom sau og kamel. Man kan ikke annet enn å smile av disse bedagelige dyrene. Storegull fikk mate dem, og Hildes sønn hadde det gøy med å løpe etter og erte litt.

Vi gleder oss til disse eksotiske dyrene skal sette sine poter på Skollevoll!


8 kommentarer:

 1. Kjempekoselige bilder. :) Så fint det er på bloggen din, flott layout.

  SvarSlett
 2. Så spennende med alpakka, da! Det var noen artige dyr. Håper dere blir fornøyd med dem. Hva er de for? Kun kos, ull eller kjøtt? Må spørre for jeg har ikke anelse om hva disse dyrene er brukt til :)

  Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 3. Så koselige bilder. Ser ut som noen fine dyr. Blir gøy å hilse på deres når de kommer.

  Ønsker dere ei god helg.
  Klem.

  SvarSlett
 4. Herlige dyr;) De er vel snille? Skal du levere ull- eller har du tenkt å lage ditt eget garn og selge? Det er i alle fall et helt herlig garn, koser meg virkelig når det er på pinnene;)
  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 5. Det kommer nok MASSE mer om alpakka på bloggen etterhvert!
  Men tanken er å selge ull og livdyr. Jeg har i hovedsak tenkt å levere ull. Men leker også med tanken på å lage eget garn og selge. :)
  Blir spennende!
  Og ja - de er snille, men ikke så altfor tamme. Og de kan spytte, men gjør det svært sjelden på mennesker... :)
  Følg med - følg med!

  SvarSlett
 6. Hei hei:) Så herlige! De har sånne på gården vi besøker om sommeren, som er åpen for publikum. de er skjønne:) Må forresten si at bloggen din har fått en ny fan, ferdinand på tre år.. Han elsker jo alt av dyr og traktorer, og satt og hoppet i sofaen da han så alle de fine bildene dine! Jeg liker dem veldig godt jeg også, selv om jeg kanskje ikke hopper i sofaen;) god helg!

  SvarSlett
 7. Spennande prosjekt dette med alpakka, så bra at du vil halda oss oppdatert !! Synest du er eit godt forbilde for andre bonde-emner av hokjønn. Bør nok få odelsjenta vår til å kikka på bloggen din, sjølv om det berre er eit småbruk me har.
  GOD HELG !!

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails