søndag 15. november 2009

Apropos...


Det er uvisst om lillemors feber har noe med svineinfluensaen å gjøre. Jenta mi er svært så tapper selv om febermåleren viser 40. Jeg har vært veldig fram og tilbake med tanke på vaksinen. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har veldig lyst til å gi den til mine to små på 7 mnd og 2 år. Den er jo ikke mye testet ut på barn under 2 år, sies det... Men hvis det skulle vise seg at lillemor har svineriet nå, gjør det valget enkelt med tanke på vaksinen. Min mening - i bunn og grunn - er jo at det er best å bli immune på den naturlige måten.

Skal du vaksinere deg og dine?


12 kommentarer:

 1. Forferdelig vankelig valg å ta for barnet sitt dette her...Jeg er super skeptisk og vi har valgt å IKKE vaksinere oss.
  Niesen min på 1 år hadde svineriet i forrige uke, hun har hatt feber i 2 dager, ellers vært ganske pigg, men måtte selvfølgelig holdes hjemme hele uka.. Dette rammer jo veldig forskjellig fra menneske til menneske, men når hun ikke ble dårligere enn hun var så tar jeg det hele med knusende ro!
  Datteren vår er veldig sterkt og tapper, og jeg er FOR å bli immun på naturlig vis!
  Jeg vet med meg selv at om Lille-Gull skulle bli alvorlig syk om 6-7 år, vil jeg klandre meg selv for at jeg ga henne vaksinen, antakeligvis uten noen gang å få svar på om det skyldes vaksinen i det hele tatt..
  Syns igrunn svineriet er voldsomt oppblåst igjennom media, og med fare for å få reasjoner, så tror jeg ikke dette er så ille som enkelte vil ha det til...

  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 2. Enig med du! Det er mye bedre å bli immun på den naturlige måten!
  Vi har valgt å ikke vaksinere oss, verken lille jenta på snart 2, meg (som er gravid, 32 uker på vei) eller kjærsten :-)
  Altfor lite forsking for at jeg vil vaksineres, eller vaksinere Maya!

  Kjempe fin blogg og god bedring til jenta di:-)

  SvarSlett
 3. Jeg er veldig enig med dere begge to. Er et vanskelig valg. Jeg tror heller ikke vi kommer til å vaksinere oss...
  Håper feberen går over snart!

  SvarSlett
 4. Jeg synes også at det er et fryktelig vanskelig valg, og nå som vi har fått et direkte tilbud om å vaksinere vår lille sønn på 7 måneder blir jeg nødt til å bestemme meg om få dager.

  Jeg heller mot å vaksinere ham (og meg selv når jeg får anledning til det) - håper virkelig at helsemyndighetene ønsker oss alle det beste... Selv om jeg er svært skeptisk.

  SvarSlett
 5. Håper jenta di er på bedringens vei nå;) Og så ser jeg at du har hatt bursdag- så jeg gratulerer så mye på etterskudd;) Vi er alle vaksinerte- og legen som også har en gutt på samme alder som vår har også tatt vaksinen. Jeg tenker også at det handler om å beskytte de som er veldig utsatt- og som ikke kan ta vaksinen- og dem som er i risikosonen- som vår lille gutt jo var- vi hadde sikkert vært livredde for at han skulle blitt smittet. Ønsker deg en fin start på uka!

  SvarSlett
 6. Vi har valgt å ikke vaksinere oss. Vi er ikke i noen risikogruppe, og synes det derfor er tull med en vaksine som ikke er testet godt nok.

  Vi ahr vært syke her, men ingen har hatt feber, så det var nok bare vanlig influensa på oss i år. ;)

  God bedring til frøkna!!

  SvarSlett
 7. Hei!
  Lillegutt har heller ikke vært helt i slaget i dag. Hadde ikke særlig feber til morgenen; 37.7, i kveld var den 37.9 Men han har noen røde prikker på beina, og to små sår i munnen(...de synes han ikke noe om! stakkar golle, det gjør vondt å spise!!) Lurt på om vannkoppene var på vei!? Har du hørt om noen andre som har dem??

  Ellers når det gjelder vaksina, så har jo jeg tatt den (siden jeg er både gravid og helsearbeider), synes det er helt ok. Fikk ingen umiddelbare bivirkninger foruten at armen var noe sår noen dager etter. Snakka med legen ad lillegutt, han sa jeg ikke måtte føle dårlig om vi valgte å ikke vaksinere han!! Så tror ikke det blir flere stikk på oss her i huset!! Legen kunne heller ikke svare meg på hvorfor gravide var i risikogruppa!

  SvarSlett
 8. Nei, ingen vaksine på meg! Regner med jeg tåler den svineinfluensan jeg! :P

  SvarSlett
 9. Først var jeg helt overbevist om at vi ikke skulle vaksineres. Så jeg ble jeg overbevist om det motsatte.
  Og siden vi er så heldige at ingen av oss er i risikogruppen får vi god tid til å tenke oss om mens vi venter på at det skal bli åpnet for vaksinering av de store massene, så hvem vet hva jeg/vi lander på innen den tid...?
  Blir nok litt påvirket av "skremsler" i media. Er ikke redd for en skikkelig influensarunde, det er frykten for komplikasjoner og død som får meg til å vippe og vingle.

  God bedring til snuppa.

  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 10. ...isj da,så leit med sykdom..og ihvertfall når de minste blir dårlige...når det gjelder vaksine heller jeg også,som de fleste over her,mot å ikke vaksinere oss...føler ikke at vi er i noen risikosone,og som flere sier;man vet ikke noe om ettervirkninger på vaksinen...satser på at naturen ordner opp og at ingen av våre blir "kjempe"syke...
  Ps!god bedring.-)

  SvarSlett
 11. Interessant å lese alle svarene og bloggeren her. Jeg har vært veldig i tvil, vaksinen er så ny og vi har ingen årelange erfaringer å bygge på. Men jeg synes sykdommen virker skremmende på meg. Fortsatt er jeg og minstemann på snart to ikke vaksinert, men vi tenkte å ta den denne uken - vi har ventet utålmodig på å få tilbud. To større barn på 4-7 er nettopp vaksinert hos privatlege, og først ut var pappan som var i en risikogruppe.
  Etter å ha lest innleggene ovenfor blir jeg litt i tvil, hva som er mest fornuftig. Det er forresten veldig mye annet nytt vi tar i bruk uten videre, hva med lettbrus, mobiltelefoner, laptop'er, hårfarge, hudkremer... for å nevne noe. Hvorfor er vi egentlig så skeptiske til denne nye vaksinen?

  SvarSlett
 12. Jeg må bare si igjen at jeg synes det er et vanskelig valg. Men som Hanne sier, har vi heldigvis god tid til å tenke oss om. Først skal risikogrupper, skoler og barnehager vaksineres. Vi får nok ikke muligheten før mye nærmere jul.
  Feberen har gitt seg her i hus, nå er det bare noe forkjølelse som henger igjen...
  :)

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails