søndag 20. desember 2009

Med bedre lykke neste gangForrige forsøk på pepperkakehus var nokså fiasko. Denne gangen hadde jeg litt mer flaks. Bortsett fra at jeg brant ett brett og nesten satte fyr på huset. Og lagte taket altfor lite, så begge takplatene ble en side av taket. Huset er dermed pent fra èn side. Kranglet litt med melisen, men fikk det til etter hvert. Flere forsøk blir det til neste år...
Hjerter med navnene til mine søte små. Henger i gardinstangen på kjøkkenet. Under er ett hjerte malt av mamma, og ett av storegull. Hun var riktig så flink til å pynte (les: grise), og også bordet ble dekorert med melis. Og hjertet hennes måtte selvfølgelig prøvesmakes før det ble hengt opp til pynt.Ute snør det fremdeles. Det har snødd mye i dag på Lista. Veldig mye. Så-mye-som-det-ikke-har-snødd-på-mange-år veldig mye. Mannen får jeg dermed ikke sett mye til, for han er ute og brøyter. Jeg koser meg med småkaker og melk foran fire levende lys.Tenn lys!
Nå stråler alle de fire lys for ham
som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam.
Tenn lys for himmelkongen som gjeterflokken så.
Nå møtes jord og himmel i barnet lagt på strå.
Eyvind Skeie8 kommentarer:

 1. Godt du ikke faller ut, he he, for damen kan ikke begrense seg..og lirer av seg, ord etter ord:) Men, men sånn er det, kan man ikke fatte seg i korthet,så kan man ikke det. Fine pepperkaker a gett, og det pepperkakehuset så jo rikig så fint ut. Kan ikke skjønne hvordan, og hvorfor?? pepperkakehus skal være så vanskelig å få til, men det later til at enkelte har fått mer pepperkakehus hell i livet enn andre. Jeg stod for.eks ikke først i køen når det ble delt ut. jaja....nok om det, kos deg med småkaker og melk...det er veldig godt vet jeg:)og lykke til med søvnen til lillemor, slitsomt når det står på...men hva gjør man ikke for disse søte små...klemmer fra Monja..som også er trøtt....:)

  SvarSlett
 2. Ble jo mye bedre! Fortsetter du med denne framgangen har du et slått til neste år! Koselig hjerter med navn!
  Klem

  SvarSlett
 3. Hei hei!Så lekkert! Vi har bakt pepperkaker i dag! Hus i morgen;) Ha en fortsatt fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 4. Huset ditt er kjempefint! Skjønn header har du også!
  Nyt dine fire lys - nå er det jul!
  Hilde

  SvarSlett
 5. Hei! Synes pepperkakehuset ditt er kjempefint jeg... Jeg har også akkurat lagt ut bilde av årets pepperkakehus. God jul!

  Klem Erika :)

  SvarSlett
 6. ..syns huset ble knallfint jeg...trikset med pepperkakehus er å bruke nok melis å gjemme "fadesene" med spør du meg..hehe;-)

  SvarSlett
 7. Øvelse gjør mester, heitest det !! Huset vart no flott likevel, og hjartene og. Snø også hos oss. Håper den ligger lenge..... Kos doke fram mot jul !!

  SvarSlett
 8. Hei!
  Så koselig blogg du har.. her var det mye julestemning! :) Vi skal også bryne oss på et pepperkakehus i dag.. har tidligere bare kjøpt ferdig "byggesett".. håper på suksess! :)
  Kos deg videre!

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails