mandag 4. januar 2010

Nyrestein og andre steinerTo dager før jul kjente jeg en vondt jeg aldri hadde kjent før. Jeg tippet det kom fra nyrene. Lille julaften bar det inn på sykehus for å ta CT. Og diagnosen - ganske riktig - nyrestein. Heldigvis gikk det over av seg selv for denne gang. Så er det bare å grue seg til neste gang. For det er flere stein hvor den kom fra.

Jeg måtte bare innse for meg selv at jeg må slutte å drikke tre liter melk om dagen. Og sjokolade. Det lager bare steiner steder hvor man ikke vil ha steiner...

Hvor jeg vil ha steiner, derimot, er i vinuskarmen. Steiner som representerer tre ting som står høyt her i hus (og i løa). Slike steiner kan man like.
(Jeg fikk de fine steinene i julegave av min kommende svigerinne, og visste med gang overskrifta på dette blogginnlegget...)


14 kommentarer:

 1. Håper du aldri meir får fleire av dei steinane du ikkje vil ha !!!

  SvarSlett
 2. Stackare! Njursten låter inte alls som några trevliga stenar. Vet de vad det beror på? Är det pga mjölk och choklad? Hoppas du inte får känning igen.

  På onsdag ska jag på husdjursmässa med alpacka utställning. Det ska bli kul att träffa andra med samma intresse.

  Ha det bra! Kram Stina

  SvarSlett
 3. Vet hvordan det er å ha ondt i nyrene,det er helt forferdelig så jeg håper du får flere av de steinene du har på bildet og ikke de legene så...
  Trekkning inne hos meg!
  Klæm Linda

  SvarSlett
 4. Skulle vært på folk som på dyr, at stenene kan løses opp og går helt smertefritt for seg.
  Jeg har heldigvis sluppet unna slikt til nå. Å ikke drikke melk er vel ikke så dumt at det ikke er godt for noe;) hehe.. Håper du slipper greit unna det fremover! Dags marked har forresten hatt slike fine stener med skrift på, hvis du vil ha fler.. De hadde noen veldig fine i julevariant og:)

  SvarSlett
 5. Ja fy, det hørtes ikke bra ut. Har hørt at det gjør bare noe helt ***** vondt...

  Håper det ordner seg.

  Emma

  SvarSlett
 6. Huff da! Denne sykepleieren var ikke klar over at man kan få nyrestein av sjokolade....! Det spiser jeg nemlig MENGDER av... ;)
  God bedring, og håper du ikke får tilbake smertene.
  Takk for hjelp ang bildene :)
  Madeleine

  SvarSlett
 7. Tips fra min mor; Ikke spis tomater... De lager også steiner om man er disponert for det.

  Jeg har hatt det en gang hvor det løste seg opp av seg selv, og en gang gravid i uke 32... Vel, det var ingen sten, det var Hedda som hadde lagt seg på urinlederen min. Snille ungen. ;P

  SvarSlett
 8. Huffda, stakkers deg!
  jeg har hatt mange pasienter med nyrestein (er sykepleier), og smertene sammenlignes med en fødsel...
  Håper steinene ligger i ro, lenge!

  Godt Nytt år til deg!

  Klem J.

  SvarSlett
 9. Her sitter jeg og spiser sjokolade- også kan man få nyrestein??! Håper det blir lenge til neste gang det passerer en stein- kan de ikke knuse stein med laser nå? Foretrekker steinene på bildet- de var nydelige- en vakker gave;)
  Godt nyttår til deg!!

  SvarSlett
 10. Hei hei..Åh stakkars deg.Huff.. Håper det ikke kommer tilbake...

  Takk for bildetips:)
  Klemmer til deg

  SvarSlett
 11. Hei hei kjære deg. Uff og uff, det hørtes ikke godt ut. Det visste ikke jeg eller. At man kunne få det av sjokolade. Jeg spiser mengder av det jeg også. Jeg har jobbet på legekontor i ni år og har aldri hør om det. Takk for tipset. Håper du slipper det igjen. Ønsker deg en go kveld. KLEM

  SvarSlett
 12. Uff ja disse steinene er ikke til å spøke med.
  Jeg har vært og knust fire ganger med laser og operert 3 ganger, og alikevel er jeg ikke kvitt de, lager nye hele tiden.
  Håper for din del at de ligger i ro, eller at du får komme inn å knuse, de går fort og ikke vondt.

  De steinene med skrift var fine, så du får samle på slike.

  SvarSlett
 13. Hei:) Må bare få sakt at bloggen din er NYDELIG. Tror faktisk at dette er den fineste bloggen jeg noen gang har sett. Får helt frysninger når jeg blar meg nedover- DU HAR EN GAVE dame:) Er veldig glad for at jeg fant frem til denne- gleder meg til å lese mer! :)

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails