fredag 25. juni 2010

Høyet er i husDet er noe sjarmerende og ekte ved høyslåtta. Jeg er vant med større produksjoner av rundballer og silo, der traktoren er ens beste venn. Høyet har jeg vendt hensynsfullt med en traktor eldre enn meg selv, i flere omganger. Og med god hjelp fra familie har vi sanket ballene i god arbeidsånd.Olla har passet alle alle får mat og drikke, og passet jentene. Og onkel og pappa bygget hytte av høy, for kreativ lek i høyet.
Det er noe spesielt med høyonn - samholdet for å høyet under tak.
Tusen takk for hjelpen alle sammen!


4 kommentarer:

 1. Härligt då släkten hjälps åt med arbete på gården. Kram Stina

  SvarSlett
 2. Så herlig.....bonde"romantikk". Jeg kjenne lunkten av tørket høy, kløver og blomsterduft. Ønsker deg en fin helg :0)

  SvarSlett
 3. For en vakker blogg du har :)
  Jeg har mere eller mindre vokst opp på gården til min gudfar, og slåttonn var vi med på hver sommer. Den gangen bakketørket han høyet, men nå om dagen slår han kun silo i rundball. Bonden på gården der vi leier stallplass derimot, han lager fortsatt høy. I år må vi vel satse på flott vær til andreslåtten om hestene skal få nyte høy i vinter, vi har definitivt ikke like flott vær som dere...

  SvarSlett
 4. Turrhøy er kjekt å ha. Fint tørkevær har det vore. Har fått litt regn no og takk for det. Lite mat igjen til dyra på beita rundt omkring. No reiser snart eldste jenta mi til Lista. Ho skal vera med å bygga opp landsleiren som skal vera i juli. Yngste frøkna mi og eg kjem etter. Me håper på like fint vær som rundt st.Hans tider me då !!!

  SvarSlett

Takk for hyggelig hilsen!

Related Posts with Thumbnails